Natuursteen fineer van Slate-Lite voor de Keuken

Ontdek de veelzijdigheid van natuursteen fineer voor uw keuken

Wanneer u overweegt uw keuken te renoveren of een nieuwe uitstraling te geven, is het materiaalkeuze een essentieel aspect.

Natuursteen fineer biedt een unieke combinatie van esthetiek en functionaliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die streeft naar een keuken met karakter en stijl.

 

Slate-Lite, als toonaangevend merk in de wereld van natuursteen fineer, brengt de schoonheid van natuursteen binnen handbereik, zonder de complexiteit en het gewicht van traditionele steen.

De charme van natuursteen in een modern jasje

Natuursteen fineer, met zijn authentieke uitstraling en textuur, voegt een element van natuurlijke schoonheid toe aan uw keuken. Het is echter niet alleen de esthetiek die dit materiaal zo aantrekkelijk maakt.

De innovatieve productietechnieken van Slate-Lite maken het mogelijk om dunne, flexibele lagen natuursteen te creëren die eenvoudig te installeren zijn op diverse oppervlakken.

Dit opent nieuwe mogelijkheden voor ontwerp en renovatie, waarbij u kunt denken aan:

Voordelen van Slate-Lite natuursteen fineer

 

Het kiezen van Slate-Lite voor uw keuken biedt meerdere voordelen:

 Flexibiliteit in ontwerp: Door de dunheid en buigzaamheid past Slate-Lite zich aan elke vorm en oppervlakte aan.

  1. Eenvoudige installatie: Over bestaande tegels of oppervlakken, zonder ingrijpende verbouwingen.
  2. Duurzaamheid en onderhoud: Met een extra beschermlaag is Slate-Lite bestand tegen de dagelijkse belasting in de keuken en gemakkelijk schoon te houden.
  3. Op maat gemaakt in XXL-formaten: Voor naadloze spatwanden en uniforme keukenfronten.

 

 

Waarom kiezen voor Slate-Lite?

Bij de keuze voor materialen in uw keuken, wilt u vertrouwen op de expertise van professionals.

Slate-Lite is niet alleen een leider in de markt van natuursteen fineer; we zijn ook pioniers in het toepassen van innovatieve technologieën om onze klanten producten van de hoogste kwaliteit te bieden.

Onze jarenlange ervaring en toewijding aan duurzaamheid en esthetiek maken ons een betrouwbare partner voor uw keukenrenovatie.

Eenvoudige installatie over bestaande tegels

Bespaar tijd en moeite, en leg Slate-Lite met gemak direct over oude tegels heen dankzij de dunne totale dikte van slechts ongeveer 1,5 mm.

 

Op maat gemaakt in XXL-formaten.

U kunt Slate-Lite direct bestellen in uw gewenste afmetingen tot 280 x 120 cm, voor naadloze spatwanden en eenduidige keukenfronten. Maak uw keuken functioneel en stijlvol met onze op maat gemaakte opties.

 

Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

Met onze extra beschermlaag worden uw nieuwe steenfineerstenen volledig beschermd tegen de alledaagse belasting in de keuken.

 

Uw droomkeuken binnen handbereik

Of u nu gaat voor een rustieke, landelijke uitstraling of een modern, strak design, met

Slate-Lite is uw droomkeuken binnen handbereik.

Laat u inspireren door de mogelijkheden en ontdek hoe natuursteen fineer uw keuken kan transformeren tot een plek van schoonheid en functionaliteit.

 

Direct over oude tegels leggen.

Met Slate-Lite is het mogelijk om snel en eenvoudig oude tegels te verlijmen.

Het proces is eenvoudig: zorg ervoor dat de ondergrond goed afgedicht is volgens de geldende DIN-normen en reinig vervolgens de oude tegels grondig om stof en vet te verwijderen.

Breng vervolgens de Slate-Lite lijm aan met een B3-vertanding en druk het steenvel op zijn plaats – klaar!

Om ervoor te zorgen dat het steenfineer er goed uit blijft zien, moeten bestaande voegen op de vloer worden opgevuld voordat het fineer wordt gelegd. Zo voorkom je dat het patroon van de voegen uiteindelijk zichtbaar wordt in het steenfineer.

 

Zagen en boren

Om Slate-Lite op de gewenste maat te zagen heeft u geen speciaal gereedschap nodig , hiervoor kunt u elke standaard (hand)cirkelzaag of multitool gebruiken. Zaag de steenplaat eenvoudig vanaf de achterkant af met een hout- of kunststofzaagblad met middelgrote tanden.

Industriële productie van keukenfronten

Indien gewenst staan ​​wij voor u klaar als competente partner voor industriële verwerking en serieproductie. Wij bieden u diverse bewerkingsmogelijkheden zoals snijden, persen of laserwerk. Voor individuele afspraken en wensen kunt u eenvoudig contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Is Slate-Lite geschikt als werkblad?

Het is mogelijk om Slate-Lite te gebruiken als werkblad, maar vanwege de ruwe oppervlakte van de stenen en de extreme belasting door gereedschap, hete potten/pannen, etc., raden we dit alleen aan onder bepaalde voorwaarden. Als u toch Slate-Lite wilt gebruiken als werkblad, zorg er dan voor dat u het materiaal meerdere malen impregneert met onze parelbescherming. Hierdoor zal het beter bestand zijn tegen dagelijks gebruik.

Onthoud, ons parelschild is een voedselveilige impregnatie en geen echte afdichting. Het materiaal krijgt geen snijbestendigheid door de toepassing van ons parelschild.

Voor een langdurige bescherming van uw materiaal, raden we aan om snijgereedschappen alleen te gebruiken met een snijplank. Anders kunnen er krassen op het oppervlak achterblijven. Zorg er ook altijd voor dat u een geschikte onderzetter gebruikt voor hete pannen of potten.

Om het schoonmaken van het materiaal te vergemakkelijken, raden we aan om in dit gebied te werken met platte en gladde decoraties.

 

Bescherming van steenoppervlakken

Om uw natuurstenen bekleding te beschermen en meer duurzaam te maken, raden we aan om een impregneermiddel of afsluitmiddel voor de 100% natuursteensufrface te gebruiken. Voor vochtige gebieden bevelen we onze Slate-Lite Extreme Protection of de Slate-Lite Pearl Protection aan.

Het beschermingsproduct kan zowel voor als na het aanbrengen van stenen platen op een steenoppervlak worden aangebracht.

Na de droogfase is uw Slate-Lite stenen bekleding optimaal beschermd tegen vocht en water.

 

Steenfineer reinigen
Slate-Lite kan moeiteloos worden schoongemaakt met gangbare niet-agressieve schoonmaakmiddelen verkrijgbaar in de winkel. In de meeste gevallen zijn zelfs water en een pluisvrije doek of borstel voldoende om uw steenfineer weer stralend te maken. Als u uw buitenruimtes wilt reinigen, kunt u ook gebruik maken van een hogedrukreiniger, maar wees voorzichtig en houd rekening met de aanbevolen afstand door de fabrikant van het apparaat. Samen zorgen we ervoor dat uw Slate-Lite er altijd prachtig uitziet.

Boren in Slate-Lite

Op maat maken van Slate-Lite

Aanbrengen van Extreme Protection

× Hoe kan ik je helpen?