Steenfineer, een prachtige optie voor elk interieur

Welkom bij ons nieuwste blogartikel, waarin we je laten kennismaken met een prachtige optie om de natuur naar binnen te brengen in elk interieur: steenfineer. Of je nu houdt van een moderne, rustieke of industriële stijl, deze innovatieve en veelzijdige materiaalkeuze zal zeker indruk maken op jou en je gasten. Ontdek hoe steenfineer kan bijdragen aan de schoonheid en sfeer van elke ruimte terwijl we dieper ingaan op de voordelen en toepassingen ervan. Lees verder om te ontdekken hoe deze natuurlijke schoonheid elk aspect van jouw huis kan transformeren!

Steenfineer in de badkamer

Wat is steenfineer?

Steenfineer is een magisch materiaal dat de natuur naar binnen brengt en elk interieur transformeert. Met een dunne laag natuursteen, variërend van 1 tot 3 millimeter dik, creëert steenfineer een realistische en duurzame uitstraling van echt steen. Of je nu houdt van een moderne, rustieke of industriële stijl, deze innovatieve en veelzijdige materiaalkeuze zal zeker indruk maken op jou en je gasten. Met marmer, leisteen, graniet en kwartsiet als mogelijkheden, zijn de oppervlakken bijna niet te onderscheiden van massief gesteente. Ontdek de schoonheid en sfeer die steenfineer kan toevoegen aan elke ruimte. Welkom in een wereld waar de grens tussen binnen en buiten vervaagt door de kracht van natuursteen.

A1 deco heeft verschillende types Steenfineer voor elke toepassing;

  1. Slate-Lite:   De alles kunner
  2. Translucent, doorschijnend steen
  3. Slate-Lite Ultra Thin Translucent,  doorschijnend steen extra dun
  4. SlateLite Stoneboards Doorschijnend steen extra dik extra sterk
  5. Slate Lite Steenstrips Het zegt het al, steenstrip van natuurlijk steen 
  6. Art-Decors Lite Wandpanelen  Slate-Lite met een metaallook decor
  7. Slate-Lite Bookmatching   Marmer fineer visueel verbluffende ervaring door gespiegelde structuren.
  8. SlateLite Ultra Thin Eco +  Het fineer voor meubels en gebogen wanden
  9. SlateLite zelfklevend  maatvoering 30x60cm (alleen voor de binnenwand)
Steenfineer in de badkamer

De voordelen van het gebruik van steenfineer in interieurontwerp

Steenfineer is de perfecte keuze voor interieurontwerp, omdat het de natuur naar binnen brengt en een prachtige transformeert. Met een dunne laag natuursteen, creëert steenfineer de look en feel van echt steen, maar met de voordelen van duurzaamheid en veelzijdigheid. Of je nu een moderne, rustieke of industriële stijl verkiest, steenfineer zal zeker indruk maken op jou en je gasten. Met opties zoals marmer, leisteen, graniet en kwartsiet, zijn de oppervlakken bijna niet te onderscheiden van massief gesteente. Ontdek de schoonheid en sfeer die steenfineer kan toevoegen aan elke ruimte en verwelkom de grenzeloze mogelijkheden van natuursteen in jouw interieurontwerp.

Het is een dunne laag natuursteen die op verschillende oppervlakken kan worden aangebracht, zoals muren en meubels. In dit artikel zullen we de voordelen van het gebruik van steenfineer in het interieurontwerp bespreken en waarom het een prachtige optie is voor elk interieur.

1. Natuurlijke uitstraling

Een van de grootste voordelen van steenfineer is dat het de natuurlijke schoonheid en textuur van echt natuursteen behoudt. Dit geeft elk interieur direct een elegante en rustieke uitstraling. Steenfineer wordt gemaakt door middel van een speciaal proces waarbij dunne lagen steen worden gesneden, wat resulteert in unieke patronen en kleuren die alleen te vinden zijn in echte stenen.

2. Lichtgewicht

In tegenstelling tot traditioneel stenen materiaal is steenfineer lichtgewicht en flexibel, waardoor het gemakkelijk te installeren is op verschillende oppervlakken zonder extra ondersteuning of versteviging nodig te hebben. Dit maakt het ook geschikt voor renovatieprojecten, omdat het niet zo zwaar is en de bestaande structuur niet belast.

3. Duurzaamheid

Steenfineer is gemaakt van echt natuursteen, waardoor het net zo duurzaam is als het originele materiaal. Het kan tegen een stootje en gaat jarenlang mee zonder tekenen van slijtage of verkleuring te vertonen. Dit maakt het een goede investering voor elk interieur.

4. Veelzijdigheid

Een ander groot voordeel van steenfineer is de veelzijdigheid ervan. Het kan op bijna elk oppervlak worden aangebracht, zoals muren, vloeren, meubels en zelfs plafonds. Hierdoor kunnen ontwerpers creatieve ontwerpen bedenken en unieke accenten toevoegen aan elk interieurontwerp.

5. Onderhoudsvriendelijk

In vergelijking met echt natuursteen is steenfineer veel gemakkelijker te onderhouden. Het hoeft niet regelmatig gereinigd of af gedicht te worden en is bestand tegen vlekken en krassen. Dit maakt het een ideale keuze voor drukke gezinnen of commerciële ruimtes.

6. Kostenbesparend

Steenfineer is over het algemeen goedkoper dan traditioneel stenen materiaal, omdat er minder grondstoffen nodig zijn voor de productie ervan. Daarnaast zijn de installatiekosten ook lager vanwege het lichtere gewicht en de gemakkelijkere installatie.

7. Milieuvriendelijk

Ten slotte is steenfineer een milieuvriendelijke optie voor interieurontwerp. Het is gemaakt van echt natuursteen, wat een duurzaam materiaal is, en er wordt minder van gebruikt in vergelijking met volledige stenen platen. Dit vermindert de impact op het milieu en draagt bij aan duurzaam ontwerpen.

Kortom, steenfineer biedt talloze voordelen voor interieurontwerp, zoals een natuurlijke uitstraling, duurzaamheid, veelzijdig heid en kostenbesparing. Overweeg deze optie bij het plannen van uw volgende interieurproject voor een prachtige en unieke afwerking.

Verschillende toepassingen van steenfineer in het huis en op kantoor

Steenfineer is een natuurlijk materiaal dat steeds populairder wordt in zowel huis- als kantoordesigns. Het wordt gemaakt van dunne laagjes echte steen die op een flexibele drager worden geplakt, waardoor het mogelijk is om de schoonheid en duurzaamheid van natuursteen te gebruiken in verschillende toepassingen. In dit artikel bekijken we enkele van de vele manieren waarop steenfineer kan worden gebruikt om een prachtige en unieke uitstraling te creëren in zowel huizen als kantoren.

1. Muurbekleding

Een van de meest populaire toepassingen van steenfineer is als muurbekleding. Door deze natuurlijke elementen toe te voegen aan muren, kunnen ze een gevoel van warmte en luxe toevoegen aan elke ruimte. Steenfineer kan op vrijwel elk type muur worden aangebracht, zoals gipsplaat, beton of hout. Dit maakt het een veelzijdige optie voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Muur van natuursteen fineer

2. Vloeren

Naast wandbekleding kan steenfineer ook worden gebruikt voor vloeren in huis of op kantoor. Het creëert een pracht ig en duurzaam oppervlak dat bestand is tegen slijtage en gemakkelijk te onderhouden is. Steenfineer kan worden gebruikt op betonnen of houten ondervloeren en kan zelfs worden geïnstalleerd op een bestaande vloer met behulp van lijm

Slate-Lite natuursteen Fineer verwerken als vloerbedekking

3. Keuken- en badkamerbladen

Een andere toepassing voor steenfineer is als spatscherm in zowel keukens als badkamers. Het biedt de uitstraling van echte natuursteen, maar is veel lichter en eenvoudiger te installeren dan massief steen. Bovendien is het ook goedkoper dan massief steen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor mensen die zonder een grote verbouwing een luxere uitstraling willen.

 

4. Meubels

Steenfineer kan ook worden gebruikt om meubels te bekleden, zoals tafelbladen, dressoirs en nog veel meer. Het voegt elegantie toe aan elk meubelstuk en creëert

Tips voor het kiezen en installeren van Slate-Lite

Het gebruik van steenfineer is de perfecte manier om een natuurlijke en luxe uitstraling toe te voegen aan elk interieur. Maar het kiezen en installeren van steenfineer kan een uitdaging zijn. Daarom delen we in dit artikel graag onze beste tips voor het kiezen en installeren van steenfineer.

Tip 1: Ken je opties
Voordat je begint met het kiezen van steenfineer, is het belangrijk om alle beschikbare opties te kennen. Er zijn verschillende soorten steenfineer verkrijgbaar, zoals leisteen, marmer en graniet. Elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken en uitstraling. Doe dus wat onderzoek naar de verschillende soorten zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Tip 2: Kies de juiste kleur
Steenfineer komt in vele kleuren, variërend van warme aardetinten tot koelere grijstinten. Het is belangrijk om de kleur te kiezen die past bij jouw interieur en persoonlijke smaak. Denk ook na over hoeveel licht er in de ruimte valt, aangezien dit invloed kan hebben op hoe de kleur eruit zal zien.

Tip 3: Let op de dikte
Steenfineer is verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van 1 tot 3mm. Afhankelijk van de toepassing heb je een bepaalde type steenfineer nodig.  Bedenk dus van tevoren waar heb ik het voor nodig en kies op basis daarvan de juiste dikte.

Tip 4: Overweeg de toepassing
Voordat je steenfineer aanschaft, is het belangrijk om na te denken over waar je het wilt gebruiken en wat voor soort ondergrond er is. Steenfineer kan worden geïnstalleerd op verschillende oppervlakken, zoals muren, vloeren en haarden. Elk type ondergrond vereist echter een andere installatiemethode, dus zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt bij het kiezen van je steenfineer.

Tip 5: Laat het installeren door professionals
Het installeren van steenfineer kan een behoorlijke klus zijn en vereist speciale vaardigheden en gereedschap. Het is daarom aan te raden om dit over te laten aan professionals. Zij weten precies hoe ze het steenfineer op de juiste manier moeten installeren, zodat het resultaat er mooi en duurzaam uitziet.

Tip 6: Onderhoud regelmatig
Om ervoor te zorgen dat je steenfineer er zo lang mogelijk mooi blijft uitzien, is regelmatig onderhoud belangrijk. Reinig het oppervlak regelmatig met een mild reinigingsmiddel en vermijd agressieve chemicaliën die het materiaal kunnen beschadigen.

Met deze tips in gedachten kun je hopelijk gemakkelijk het juiste steenfineer kiezen en laten installeren. Geniet van de natuurlijke schoonheid en luxe uitstraling die dit materiaal aan je interieur kan geven!

 

De prijs van ons steenfineer is afhankelijk van factoren zoals de grootte en het type steen, en de uitvoering bepaalt de prijs van het steenfineer. Neem contact op met een van onze resellers voor de prijs.

× Hoe kan ik je helpen?