Binnenmuren met Slate-Lite

Ontdek de magie van Slate-Lite voor je binnenmuren

Hallo daar! Ben je op zoek naar een manier om je interieur een unieke, tijdloze uitstraling te geven? Misschien ben je al bekend met de traditionele opties voor wandbekleding, maar heb je al eens gehoord van Slate-Lite? Dit revolutionaire materiaal combineert de schoonheid van natuursteen met ongekende flexibiliteit en gebruiksgemak. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van Slate-Lite en ontdek je waarom dit de perfecte keuze is voor jouw project.

Wat is Slate-Lite?

Slate-Lite is een dunne steenfineer die de esthetiek van natuursteen naar je interieur brengt zonder de complexiteit en het gewicht van traditionele steen. Met een dikte van slechts ca. 1,5 mm is het verrassend flexibel en toch ongelooflijk duurzaam. Het aanbod bestaat uit ruim 70 verschillende steenfineersoorten, waardoor er altijd een stijl is die naadloos aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur en interieurontwerp.

 

De voordelen op een rij

Wat is Slate-Lite?

Slate-Lite is een dunne steenfineer die de esthetiek van natuursteen naar je interieur brengt zonder de complexiteit en het gewicht van traditionele steen. Met een dikte van slechts ca. 1,5 mm is het verrassend flexibel en toch ongelooflijk duurzaam. Het aanbod bestaat uit ruim 70 verschillende steenfineersoorten, waardoor er altijd een stijl is die naadloos aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur en interieurontwerp.

 

De voordelen op een rij

Tijdloze schoonheid:

Of je nu gaat voor een klassieke of moderne look, Slate-Lite biedt een breed scala aan patronen en kleuren die elke ruimte transformeren.

Gemakkelijke verwerking:

Dankzij de flexibiliteit en de geringe dikte van het materiaal kan Slate-Lite eenvoudig op maat worden gemaakt en aangebracht op vrijwel elke ondergrond.

Uniekheid:

Elke steenfineerplaat is handgemaakt en uniek, wat betekent dat geen twee stukken precies hetzelfde zijn.

Voel de natuur

Ondanks de dunheid van het materiaal, biedt Slate-Lite het gevoel en de uitstraling van een massieve stenen plaat. Dit zorgt niet alleen voor een visueel aantrekkelijke afwerking, maar ook voor een tastbare ervaring die je interieur naar een hoger niveau tilt.

Waarom kiezen voor Slate-Lite?

Bij het kiezen van materialen voor je interieurproject, wil je er zeker van zijn dat je investeert in kwaliteit en duurzaamheid. Slate-Lite is niet alleen esthetisch veelzijdig, maar ook praktisch en duurzaam. Het is het resultaat van jarenlange innovatie en expertise op het gebied van interieurdesign. Als je kiest voor Slate-Lite, kies je voor een product dat ontwikkeld is met aandacht voor detail en een diepgaande kennis van materialen.

Ontdek het zelf

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Slate-Lite voor jouw interieur? Wij nodigen je graag uit om de verscheidenheid van onze kleuren te ontdekken en je persoonlijke favoriet te vinden die perfect bij jouw project past. Bezoek onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

Slate-Lite is meer dan een product; het is een manier om je ruimte te transformeren en een statement te maken. Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, Slate-Lite biedt eindeloze mogelijkheden om je interieur te verrijken. Ontdek vandaag nog wat Slate-Lite voor jou kan betekenen!

Verlichte steen

Als afgewerkt LED-paneel of doorschijnend steenfineer: onze Translucent- productlijn maakt unieke lichtobjecten met echte steen mogelijk!

Perfect einde

Ook bieden wij bijpassende profiel- en eindstrips aan in meerdere kleuren voor een elegante en stijlvolle afwerking!

Ontvang uw monsters!

Ontdek de verscheidenheid van onze kleuren en vind uw persoonlijke favoriet die perfect bij uw project past.

Welke maten zijn er?

Onze standaard maten zijn:

30 x 60 cm (ca. 0,18 m²)

122 x 61 cm (ca. 0,74 m²)

240 x 120 cm (ca. 2,88 m²)

280 x 120 cm (ca. 3,36 m²)

Speciale maten zijn op aanvraag verkrijgbaar en via de shop kunt u Slate-Lite ook direct in de gewenste maat bestellen.

Zagen en boren

Zagen en boren

Om Slate-Lite op de gewenste maat te zagen heeft u geen speciaal gereedschap nodig , hiervoor kunt u elke standaard (hand)cirkelzaag of multitool gebruiken. Zaag de steenplaat eenvoudig vanaf de achterkant af met een hout- of kunststofzaagblad met middelgrote tanden.
 
https://youtu.be/pMmDSqmW03I
https://youtu.be/O8n-CDWTIoo
 

 

Met en zonder voeg

Slate-Lite kan zowel zonder voeg als met voeg aan elkaar worden gelegd.

Werk hier zoals bij elke normale tegel en verlijm de steenfineer met een tegelkruis aan elkaar in de gewenste voegbreedte. Vul de voeg vervolgens op met een natuursteen voegpasta.
In de douche zelf raden wij aan om de douche met een voeg te leggen in plaats van tegen elkaar aan, om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Slate-Lite als vloerbedekking

Vloerprojecten worden altijd uitgevoerd naar eigen goeddunken van de aannemer die de werkzaamheden uitvoert. Er zijn
in het verleden veel succesvolle vloerprojecten met Slate-Lite voltooid , maar we kunnen het gebruik ervan als vloerbedekking niet garanderen.

Als u Slate-Lite als vloer wilt gebruiken, raden wij u aan de steenfineer af te dichten met onze Slate-Lite Extreme Protection .
Bij het verlijmen van oude tegels dient u de bestaande voegen vooraf op te vullen, anders kan het oude voegpatroon na verloop van tijd doorschijnen.

Ons UltraThin eco+ productassortiment is uitdrukkelijk uitgesloten van gebruik als vloerbedekking!

Bescherm het stenen oppervlak

Bij wandmontage binnenshuis kunt u Slate-Lite zonder extra beschermend product bevestigen of een van onze op maat gemaakte impregnaties voor het stenen oppervlak gebruiken.

Voor wanden met lage tot middelmatige belasting adviseren wij onze speciale impregnering Slate-Lite of de Slate-Lite parelbescherming .

Steenfineer reinigen
Slate-Lite kan moeiteloos worden schoongemaakt met gangbare niet-agressieve schoonmaakmiddelen verkrijgbaar in de winkel. In de meeste gevallen zijn zelfs water en een pluisvrije doek of borstel voldoende om uw steenfineer weer stralend te maken. Als u uw buitenruimtes wilt reinigen, kunt u ook gebruik maken van een hogedrukreiniger, maar wees voorzichtig en houd rekening met de aanbevolen afstand door de fabrikant van het apparaat. Samen zorgen we ervoor dat uw Slate-Lite er altijd prachtig uitziet.
× Hoe kan ik je helpen?