Verwerken van Slate-Lite

Wij werken dagalijks aan deze pagina, nog niet alle informatie is online in Nederlands beschikbaar.  vind u de informatie niet die u zocht neem dan contact met ons op.

Snel & eenvoudig naar de perfecte steenervaring.

Met Slate-Lite, het kwaliteitsproduct van de oorspronkelijke fabrikant, geniet u van een ongeëvenaarde steenfineer. Elk onderdeel van Slate-Lite is uitgebreid getest in ons eigen interne testlaboratorium en door externe testinstituten. Het unieke van Slate-Lite, met zijn minimale dikte van enkele millimeters en lichtgewicht, maakt het niet alleen een hoogwaardig product, maar ook eenvoudig te verwerken.

Of u nu een professional bent of een gepassioneerde hobbyist, met Slate-Lite bereikt u moeiteloos de gewenste resultaten. Ontdek de veelzijdigheid van steenfineer en transformeer uw interieur met A1 Deco.


 

Waar kan ik Slate-Lite gebruiken

Onze productlijn Slate-Lite is de allrounder onder onze steenfineersoorten en is geschikt voor vrijwel alle toepassingsgebieden.

Hier kunt u onder andere de glasvezelversterkte steenfineer toepassen:

Wandafwerking binnen

Wandbekleding van echte steen: Beter dan de steenlook!


Tijdloos klassiek of modern: met onze ruim 70 steenfineersoorten tovert u uw woonruimte of uw winkel in een handomdraai om tot een designstatement van topklasse.

Of het nu gaat om ontspannen en homogene kleurwerelden of gevarieerde patronen en structuren: de dunne steenfineer van Slate-Lite staan ​​garant voor blikvangers in elk interieur.

Buitenmuren
Slate-Lite in Natte ruimtes (Bad, Douch, Sauna)
Keuken (tegelwand)
Gevels en daken
Interieurbouw
Schouw van openhaard
Waar kan ik Slate-Lite gebruiken

Onze dunne steenfineer is geschikt voor bijna alle ondergronden!
U kunt onze steenfineer eenvoudig verlijmen op o.a. de volgende ondergronden: beton, gipsplaat, hout, metaal, tegels, gips, glas, etc.

Bij “stabiele” oppervlakken is geen speciale voorbereiding nodig: de ondergrond hoeft alleen glad, stofvrij, schoon en droog te zijn. Brokkelige ondergronden zoals oude, afbladderende pleister of behang dat al is afgebladderd, moeten van tevoren worden geprimed om de permanente hechting tussen de lijm en de muur te garanderen.
Te veel oneffenheden in de ondergrond moeten worden aangebracht met een primer of worden geschuurd.

Welke uitvoeringen zijn er

Onze dunne steenfineer is verkrijgbaar in veel verschillende maten, afhankelijk van het legpatroon en het ruimtelijke effect dat u wilt bereiken.

Onze standaard maten zijn:

  • S // 30 x 60 cm (ca. 0,18 m²) *
  • M // 122 x 61 cm (ca. 0,74 m²)
  • L // 240 x 120 cm (ca. 2,88 m²)
  • XL // 280 x 120 cm (ca. 3,36 m²)

Door het verwerkingsgemak kan ons steenfineer natuurlijk ook tot op de millimeter nauwkeurig op elke gewenste speciale maat worden gesneden.
Als u niet zelf wilt snijden en afstellen, kunt u uw gewenste decor ook direct in onze winkel tot op de millimeter nauwkeurig in de gewenste afmetingen laten produceren of een snede van het materiaal bestellen via onze workbox-services.

Als u nog grotere formaten nodig heeft, neem dan contact met ons op, er kunnen veel decors worden geproduceerd tot een afmeting van 350 cm lang!

* Het formaat van 30 x 60 cm is momenteel verkrijgbaar in de Stick&GO!-variant met zelfklevende folie in geselecteerde decors.

Op maat maken van Slate-Lite

Het zagen van ons dunne steenfineer is een eenvoudig proces dat bijna iedereen kan doen met standaard doe-het-zelfgereedschap. Of het nu een handzaag, tafelzaag, decoupeerzaag of multitool is, u kunt Slate-Lite moeiteloos op de millimeter nauwkeurig op maat zagen. Het is het beste om het steenfineer te zagen vanaf de achterkant met een houten of kunststof zaagblad met medium tanden. Indien nodig kunt u de snijrand licht opschuren met schuurpapier voor een perfecte afwerking.

Bij A1 Deco streven we ernaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en voortdurend onze website bij te werken. Als u niet de informatie vindt die u zoekt, neem dan gerust contact met ons op.

Verlijmen van het Slate-Lite steenfineer

Het verlijmen van het Slate-Lite steenfineer is heel eenvoudig:
breng de lijm gewoon aan op de achterkant van de steenplaat of rechtstreeks op het montageoppervlak, druk op het steenfineer – KLAAR!

In de volgende video laten we u zien hoe u onze aanbevolen lijm, Slate-Lite Extreme Adhesive, gebruikt.
Deze kant-en-klare MS-lijm is eenvoudig uit te smeren met een B3-kerfspatel. Zorg ervoor dat de groeven gelijkmatig zijn en maak de lijm niet glad.
Druk vervolgens het Slate-Lite steenfineer op het gewenste punt met lichte en gelijkmatige druk of een aandrukrol en klaar is kees!

Voor het beste resultaat werkt u met een waterpas.
Lijmresten op de plaat kunnen worden verwijderd met onze speciale reinigingsmiddelen.

Kan ik in slate-Lite boren

Het steenoppervlak van Slate-Lite kan met elke standaard (steen)boor worden doorgeboord.
Ook spijkeren en schroeven is zonder problemen mogelijk.

Kan ik steenfineer persen op verschillende ondergronden

Natuurlijk kunt u Slate-Lite indien nodig ook op verschillende ondergronden persen. Dit kunnen MDF, spaanplaat, multiplex, multiplex, HDF of AluDibond zijn.

Wij adviseren het gebruik van een rugpapier van ca. 120 g/m² of een ander laminaat (HPL) om te voorkomen dat u gaat bowlen door de oppervlaktespanning van de steenlaag.

Hoe kan ik de natuursteenfineer beschermen

Afhankelijk van de locatie kunt u Slate-Lite gebruiken zonder extra oppervlaktebescherming, bijvoorbeeld in low-impact interieurs.

Voor toepassingen in gebieden met hoge belastingen, bijv. In de keuken of in de douche en badkamer raden wij het gebruik van een extra impregnering of kit aan.
Dit wordt meestal met een schuimroller in een klooster op het stenen oppervlak aangebracht, dit kan voor of na de installatie worden gedaan.

Gedetailleerde instructies over de beschermende producten vindt u in de respectievelijke gegevensbladen en aanbevelingen in onze themawerelden. In de volgende video laten we u een voorbeeld zien van de eenvoudige toepassing van onze sterkste kit, de Slate-Lite Extreme Protection.

Hoe kan ik de steenfineer schoonmaken

Slate-Lite kan worden gereinigd met alle in de handel verkrijgbare, niet-corrosieve huishoudelijke schoonmaakmiddelen.
In de meeste gevallen zijn zelfs schoon water en een pluisvrije doek of borstel voldoende.

Reiniging met een hogedrukreiniger is ook buitenshuis mogelijk, neem bij gebruik alleen de aanbevolen afstand van de fabrikant van het apparaat in acht.

Slate-Lite ► De allrounder voor alle toepassingen

Alle informatie en specificaties van Slate-Lite vindt u in ons gegevensblad en de gedetailleerde verwerkingsinstructies , die u hier kunt downloaden:

 

UltraThin eco+ ► De wonderlijke flexibiliteit

U kunt alle informatie en specificaties van de UltraThin eco+ vinden in ons datasheet en de uitgebreide handleiding die hier te downloaden is.

Documenten

Translucent ► Licht doorlatende steenfineer

U kunt alle informatie en specificaties van de Translucent kunt u vinden in ons datasheet en de uitgebreide handleiding die hier te downloaden is.

Documenten

× Hoe kan ik je helpen?