Buitenmuren met Slate-Lite

Buitenmuren met Slate-Lite


Stenen gevels & stenen gevelbekleding.

Of het nu gaat om een ​​designaccent in de tuin, als natuurlijk privacyscherm of als volledig geventileerde natuurstenen gevel: met Slate-Lite heeft u alle mogelijkheden voor moderne architectuur, ook buiten, want onze steenfineer is dankzij de 100% natuurlijke stenen oppervlak en de robuuste glasvezelbasis.

Kan ook gemakkelijk worden gebruikt voor alle buitentoepassingen.
Zelfs dakoplossingen van steen zijn mogelijk met onze extreem lichte en flexibele steendecors, evenals terrasvloeren of stijlvolle buitenkeukens.

  • UV-bestendig en vorstbestendig

Alle Slate-Lite decors zijn vorstbestendig en, zoals bevestigd door externe testinstituten, UV-bestendig en gemakkelijk geschikt voor buitengebruik.

  • Robuuster dan ruwe stenen platen

Dankzij de glasvezelbasis zijn de Slate-Lite steenfineer robuuster dan conventionele, dikke ruwe steenplaten. Dankzij de geringe totale dikte van slechts ca. 1,5 mm kan hij bovendien op vrijwel elke locatie worden bevestigd.

  • Waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden

Alle steensoorten die geschikt zijn voor buitengebruik (Bonte, glimmende leisteen,  zandsteen en marmer) hebben een zeer hoge waterbestendigheid en kunnen worden gereinigd met helder water, of indien nodig zelfs met een hogedrukreiniger.

 

 

Projectvoorbeelden van Slate-Lite buitentoepassingen

Hieronder vindt u enkele echte projectvoorbeelden waarin Slate-Lite buitenmuren worden gebruikt. Ontdek de veelzijdigheid van ons steenfineer, dat perfect is voor het creëren van moderne architectuur. Of het nu gaat om stijlvolle gevelbekleding, dakoplossingen van steen, terrasvloeren of buitenkeukens, Slate-Lite biedt eindeloze mogelijkheden.

Onze steenfineer is UV-bestendig, vorstbestendig en dankzij de glasvezelbasis robuuster dan traditionele steenplaten. Daarnaast is het waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden. Maak van uw buitenruimtes echte blikvangers met Slate-Lite!

Luchtdoorlatende gevelconstructie

Slate-Lite, jouw ideale keuze voor gevelbekleding! Behoud de luchtdoorlatendheid van je huis terwijl je geniet van stijl en functionaliteit. Met Slate-Lite kan je direct aan de slag, zonder een lattenstructuur. Gebruik het op bestaande materialen zoals verf, styrofoam of waterdicht materiaal en laat je huis schitteren met een tijdloze uitstraling.

Ontdek de veelzijdigheid van Slate-Lite en transformeer vandaag nog jouw gevel!

Invloed van vocht op natuursteen

Met het gebruik van Slate-Lite Steinfurniere voor uw buitenmuren, kunt u verzekerd zijn van een langdurige kleurintegriteit, zelfs onder invloed van verschillende weersomstandigheden. Onze producten zijn getest op hun weerstand tegen UV-straling volgens strikte normen en hebben bewezen kleurverandering te minimaliseren. D

  • Testprocedures: weerstand tegen UV-straling (UV-B) volgens DIN EN ISO 11507.
  • Testcyclus: 4 uur; Blootstelling aan 50°C / 4 uur; Beproeving bij 40°C.
  • Keuringsduur: 1.000 uur met tussentijdse evaluaties na 250, 500 en 750 uur.
  • Beoordeling: kleurverandering volgens DIN EN ISO 11664-4, Sp62, bedrijf X-Rite.
  • Lichtinstellingen: D65, Hoek van metingen: d/8°

Het is natuurlijk onvermijdelijk dat de buitenkant van een gebouw na verloop van tijd tekenen van vervuiling vertoont, zoals zwarte schimmel, algen en groene aanslag. Gelukkig kunnen deze milieuvervuilende factoren over het algemeen gemakkelijk verwijderd worden met water en een borstel.

Voor buitenruimtes is het ook mogelijk om te reinigen met een hogedrukreiniger. Het is echter belangrijk om de aanbevolen afstand van de fabrikant in acht te nemen tijdens het gebruik.

Niet alleen zijn alle Slate-Lite Steinfurniere vorstbestendig.

Voorbehandeling en oppervlakte

Om Slate-Lite te installeren, is er geen speciale voorbereiding van de ondergrond nodig.

Vrijwel elk materiaal kan dienen als ondergrond, waaronder beton, gipsplaten, hout, metaal, tegels en pleister. Zo kunt u met onze producten op bijna elk oppervlak aan de slag!

Voor een succesvolle installatie is het belangrijk dat de ondergrond glad, vet en stofvrij, schoon en droog is.

Bij “stabiele” ondergronden is er geen speciale voorbereiding nodig.

Voordat u begint met plakken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond goed voorbereid is. Oude stucwerk of afbladderende verf moeten worden voorbehandeld om een duurzame hechting van de lijm op de muur te garanderen.

Voor een top resultaat is het belangrijk om te beginnen met een egale ondergrond. Als er te veel oneffenheden zijn, kunt u deze opvullen of afschuren voordat u begint met aanbrengen. Dit zal zorgen voor een professionele afwerking van uw project.

 

Zagen en Boren

Om Slate-Lite op de gewenste maat te zagen heeft u geen speciaal gereedschap nodig , hiervoor kunt u elke standaard (hand)cirkelzaag of multitool gebruiken. Zaag de steenplaat eenvoudig vanaf de achterkant af met een hout- of kunststofzaagblad met middelgrote tanden.

Bescherming

Meestal is een extra beschermende impregnatie of afdichting niet nodig voor buitentoepassingen.

Afhankelijk van waar u het product gaat gebruiken, kunt u een extra laag bescherming toevoegen. Bijvoorbeeld met onze Slate-Lite speciale impregneer of de Slate-Lite Pearl shutz. Hierdoor blijft uw decoratieve oppervlak er langer als nieuw uitzien.

Onze verkoopafdeling helpt u graag verder met advies.

 

Reinigen

Om ervoor te zorgen dat uw Slate-Lite er altijd prachtig uitziet, kunt u deze eenvoudig schoonmaken met niet-corrosieve huishoudelijke reinigingsmiddelen. Zo blijft uw oppervlak glanzend en vrij van vlekken.

Het is meestal genoeg om helder water en een stofvrije doek of borstel te gebruiken.

Met ons buitenreinigingsproces kunnen we zelfs de meest hardnekkige vuil en vlekken verwijderen. We maken gebruik van onze krachtige hogedrukreinigers, maar let op: het is belangrijk om altijd de aanbevolen afstand van de fabrikant in acht te nemen bij het gebruik van deze apparaten.

 

× Hoe kan ik je helpen?