Slate-Lite natuursteen Fineer verwerken als vloerbedekking

Upgrade je interieur met de veelzijdigheid van Slate-Lite. Niet alleen voor wandafwerking en decoratie, maar ook als vloerbedekking!

Slate-Lite natuursteen Fineer verwerken als vloerbedekking, creëer een unieke sfeer in je huis met dit ecologisch verantwoorde en gemakkelijk te verwerken natuursteenlook product. Laat je creativiteit de vrije loop en geef jouw woning in een frisse uitstraling met Slate-Lite!

Slate-Lite natuursteen Fineer verwerken als vloerbedekking

Voorbereiden ondervloer

Om Slate-Lite te leggen, hoef je geen speciale voorbereidingen te treffen met het steenfineer. Bijna elk materiaal kan dienen als geschikte ondergrond, zoals beton, gipsplaat, hout, metaal, tegels, gips, enzovoort. De dekvloer moet hard, glad, schoon, blijvend droog en vrij van gebreken zijn en geschikt voor deze toepassing. Verwijder indien nodig oude lijm- en egalisatieresten. Zorg ervoor dat de dekvloer vlak is en vrij van chemische producten, vlekken of andere producten die de hecting van de lijm zouden kunnen aantasten.

Om esthetische redenen wordt aanbevolen dat de maximaal toegelaten oneffenheid 3 mm over een lengte van 2 m is.

Kies een geschikte spaanplaat/egalisatielaag om ervoor te zorgen dater geen onregelmatigheden te zien zijn door het oppervlak van de afgewerkte vloer. De keuze van geschikt materiaal, zoals spaanplaat, egalisatielaag en eventuele aanvullende producten hangt echter af van het doel of de toepassing van de ruimte en moet erkend warden door de leverancier van de betrokken producten en de installateur van de vloer. Alie voorbereidende materialen dienen gebruikt te worden in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant en met de nationale normen voor elastische vloerbedekkingen.

Als je Slate-Lite direct op oude vloertegels wilt installeren, dienen de bestaande voegen te worden opgevuld en gladgestreken om ervoor te zorgen dat het oude voegpatroon niet door het steenoppervlak zichtbaar wordt op de lange termijn. Bij nieuwe dekvloeren is het van belang dat er een vochtmeting plaatsvind, egaliseren van de nieuwe dekvloer is vaak de meest verstandige keuze.

Slipwerstand 100% Natuursteen Fineer van Slate-Lite

Introduceer uw interieur met de duurzame en stijlvolle mogelijkheden van Slate-Lite. Met de R9 en R10 diaklassen bieden wij gekleurde leisteen en mica schist van topkwaliteit. Onze producten hebben klasse 2 slijtvastheid volgens de DIN EN ISO 10545-7 test, wat betekent dat ze bestand zijn tegen normale slijtage door schoeisel en krassend vuil.

Perfect voor privé woonkamers, trappen, terrassen en loggia’s. Maak kennis met de veelzijdigheid van ons steenfineer en creëer een unieke en hoogwaardige uitstraling voor uw interieur.

Verwerken van Slate-Lite Natuursteen Fineer

U kunt eenvoudig gebruik maken van standaard gereedschap om Slate-Lite op maat te zagen en te boren. Met een hand(cirkel)zaag of multitool kunt u het stenen blad gemakkelijk vanaf de achterkant zagen, waarbij een houten of aluminium zaagblad met een fijne vertanding wordt aanbevolen.

Voor het doorboren van het stenen oppervlak van Slate-Lite kunt u elke in de handel verkrijgbare boormachine gebruiken. Met deze veelzijdigheid aan gereedschap kunt u moeiteloos uw interieur verfraaien met de duurzame en stijlvolle mogelijkheden van Slate-Lite.

Slate-Lite natuursteen Fineer verwerken als vloerbedekking

Slate-Lite natuursteen Fineer verwerken als vloerbedekking, Slate-Lite dient te acclimatiseren in de kamer van de installatie, of een gelijkwaardige ruimte, gedurende ten minste 24 uur voorafgaand aan de installatie, of totdat het product de omgevingstemperatuur heeft bereikt. Nogmaals, dit is een temperatuur van minimaal 18°C en maximaal 27°C.

Zorg dat het steenfineer vlak en uitgerold ligt, eventueel met warmte kan je dit proces versnellen.

Het is aangeraden om Slate-Lite vloeren te installeren bij een kamertemperatuur tussen 18°C en 27°C en bij een vloertemperatuur boven 15°C.  lnstallaties op plaatsen die kouder zijn dan aanbevolen, hebben een nadelig effect op de gebruiksvriendelijke installatie-eigenschappen van Slate-Lite vloeren.

Slate-Lite is gemakkelijk en snel te installeren op oude tegels. Zorg ervoor dat de tegels vlak zijn en vul de bestaande voegen van tevoren op, zodat het voegpatroon niet zichtbaar wordt door het steenfineer.

Het installatieproces is eenvoudig: je kan over keramische tegels leggen, mits deze vlak en onbeschadigd zijn. Ontvetten, naden uitvlakken en zodra het droog is installeren. Bij nieuwe vloeren van zandcement of anhydriet, dienen deze eerst te worden geëgaliseerd.

Breng vervolgens de Slate-Lite lijm aan met een B3 vertanding en druk het stenen blad erop na een korte opentijd – klaar!

Voor het op maat zagen en boren van Slate-Lite kunt u standaard gereedschap gebruiken, zoals een hand(cirkel)zaag of multitool. Gebruik bij het zagen een houten of aluminium zaagblad met een fijne vertanding. Voor het doorboren van het stenen oppervlak kunt u elke in de handel verkrijgbare boormachine gebruiken. Met Slate-Lite kunt u moeiteloos uw interieur verfraaien met duurzame en stijlvolle mogelijkheden.

Installatie-instructies

Aanbevolen gereedschap bij het leggen van

 • Meetlint
 • Potlood
 • Slaglijn/laserlijn om ervoor te zorgen dat de installatie recht begint/blijft
 • Lijm en geschikte lijmkam
 • Vochtige doek om lijmresten te verwijderen (niet nodig bij zelfklevende onderlaag)
 • Cirkelzaag en/of Multitool
 • aandrukroller of een handroller voor kleine oppervlakken

Bepaal de legrichting van de Slate-Lite natuursteenfineer. Bereken hoe de verdeling van de tegels over de breedte van de kamer/ruimte warden verdeeld en markeer een 100% rechte lijn op de vloer met behulp van een krijtlijn/laserlijn, normaal parallel met de langste rechte muur.

Markeer een tweede lijn om zo een sectie te creeren (bijvoorbeeld 2á3 rijen breed) die moet warden ingelijmd met het juiste lijm. Lees de instructies van de fabrikant voordat u de lijm gebruikt.Verdeel de juiste hoeveelheid lijm gelijkmatig over de dekvloer en laat deze aandrogen (open tijd) totdat hij zijn initiele, half-droge hechtsterkte bereikt. Raadpleeg voor meer informatie de specificaties van de gebruikte lijm.

Leg de tegels in de aangedroogde lijm om de lijm en zorg voor voldoende lijmoverdracht (verwerkingstijd). Neem voor de tweede/volgende rij een nieuwe plank/ tegel en bepaal hoe groat het eerste stuk moet zijn (of gebruik een van de restanten van de vorige rijen).

TIPS

 • Zaag de tegels spanningsvrij tegen de muur of plint.
 • Breng geen lijm aan op een gedeelte dat grater is dan binnen de werktijd kan worden verwerkt.
 • Om volledig contact met de lijm te garanderen, dient u elke plank of tegel onmiddellijk aan te drukken met een wrijfblok of handroller.
 • Verwijder overtollige lijm direct.

 

Bescherming

Voor optimale bescherming en een langere levensduur van uw steenfineer, raden wij aan om onze Slate-Lite Extreme Protection kit te gebruiken voor uw 100% natuurstenen oppervlak. Breng dit beschermende product aan op het steenoppervlak, het kan voor of na het verlijmen van de Natuursteen Fineer.

Verwerking van Slate-Lite extreme Protection.

 1. aanbrengen van de primer (droogtijd ca. 3 uur)
 2. aanbrengen van de 2k beschermlaag.
 3. aanbrengen 2e laag  (indien nodig)

Na het drogen van de beschermlaag kunt u er zeker van zijn dat uw Slate-Lite steenfineer optimaal beschermd is. Met deze duurzame en stijlvolle mogelijkheden van Slate-Lite kunt u moeiteloos uw interieur verfraaien, en met de juiste bescherming kunt u genieten van een lange levensduur van uw mooie steenfineer.

Zo kunt u succcevel Slate-Lite natuursteen Fineer verwerken als vloerbedekking.

× Hoe kan ik je helpen?