Slate-Lite voor natte ruimtes

​Ontdek de charme van Slate-Lite voor jouw natte ruimtes

Heb je ooit stilgestaan bij hoe jouw ideale badkamer eruitziet? Misschien droom je van een ruimte die niet alleen functioneel is, maar ook een oase van rust biedt. Een plek waar je na een lange dag tot rust kunt komen, of juist fris en monter je nieuwe dag begint. Wat als ik je vertel dat er een manier is om deze droom te realiseren met een materiaal dat zowel mooi als praktisch is? Maak kennis met Slate-Lite, het dunne steenfineer dat je badkamer, toilet of sauna transformeert in een luxueuze wellness-ruimte.

Eenvoudige installatie over bestaande tegels

Bespaar tijd en moeite, en leg Slate-Lite met gemak direct over oude tegels heen dankzij de dunne totale dikte van slechts ongeveer 1,5 mm.

 

Ontdek de kracht van grote formaten met onze dunne steenfineer panelen.

Met afmetingen tot wel 280 x 120 cm creëert u eenvoudig een naadloze en luxueuze wellness-omgeving. Dankzij de geringe dikte van slechts ongeveer 1,5 mm kunt u Slate-Lite moeiteloos direct over bestaande tegels plaatsen, waardoor u kostbare tijd en moeite bespaart. Laat uw creativiteit de vrije loop en transformeer uw ruimtes met onze duurzame en stijlvolle oplossing.

Waterbestendig en duurzaam

Steensoorten zoals veelkleurige leisteen, glimmende leisteen, zandsteen en marmer zijn ideaal voor gebruik in de badkamer vanwege hun hoge waterbestendigheid. Het schoonmaken ervan is een koud kunstje met simpelweg wat helder water.

 

 

​De magie van Slate-Lite

Slate-Lite is niet zomaar een materiaal. Het combineert de natuurlijke schoonheid van steen met een verrassende flexibiliteit en lichtheid. Stel je voor: echte steen, maar dan zo dun en licht dat het moeiteloos over bestaande tegels geplaatst kan worden. Dit opent een wereld aan mogelijkheden voor het renoveren van je natte ruimtes, zonder de noodzaak voor tijdrovende en kostbare sloopwerkzaamheden.

 

Waterbestendig en duurzaam

Slate-Lite is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Het is waterbestendig en daarmee perfect geschikt voor gebruik in natte ruimtes. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken met gewoon water, wat je veel tijd en moeite bespaart.

Ontdek de mogelijkheden

Elk blad van Slate-Lite is uniek, met een 100% natuurlijk oppervlak van steen. Dit geeft je de vrijheid om een persoonlijke en unieke sfeer te creëren in je badkamer, toilet of sauna. Of je nu gaat voor een rustieke look met veelkleurige leisteen of een moderne uitstraling met glimmende leisteen, met Slate-Lite breng je de luxe van natuursteen naar je eigen huis.

Jouw wellness-oase wacht op je

Het creëren van een wellness-oase in je eigen huis hoeft geen droom te blijven. Met Slate-Lite kun je deze droom werkelijkheid maken. De unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, praktische voordelen, en eenvoudige installatie maakt Slate-Lite de perfecte keuze voor iedereen die zijn natte ruimtes wil transformeren.

Ben je klaar om de stap te zetten naar een badkamer die niet alleen voldoet aan je functionele behoeften, maar ook een bron van ontspanning en schoonheid is? Ontdek dan de mogelijkheden van Slate-Lite en laat je inspireren door de eindeloze creatieve opties. Jouw ideale badkamer wacht op je, en Slate-Lite kan je helpen deze te realiseren.

Direct over oude tegels leggen.

Met Slate-Lite is het mogelijk om snel en eenvoudig oude tegels te verlijmen.

Het proces is eenvoudig: zorg ervoor dat de ondergrond goed afgedicht is volgens de geldende DIN-normen en reinig vervolgens de oude tegels grondig om stof en vet te verwijderen.

Breng vervolgens de Slate-Lite lijm aan met een B3-vertanding en druk het steenvel op zijn plaats – klaar!

Om ervoor te zorgen dat het steenfineer er goed uit blijft zien, moeten bestaande voegen op de vloer worden opgevuld voordat het fineer wordt gelegd. Zo voorkom je dat het patroon van de voegen uiteindelijk zichtbaar wordt in het steenfineer.

 

Voorbehandeling en ondergronden

Slate-Lite is geen speciale voorbereiding van de ondergrond nodig. In het geval van een badkamer moet er wel worden gezorgd voor een goede afdichting volgens de geldende DIN-normen.

Bijna elk materiaal kan dienen als ondergrond, zoals beton, gipsplaten, hout, metaal, tegels, pleisterwerk en meer.

Om een soepele en succesvolle installatie te garanderen, is het belangrijk dat de ondergrond glad, stof en vetvrij, schoon en droog is.

 

Zagen en boren

Om Slate-Lite op de gewenste maat te zagen heeft u geen speciaal gereedschap nodig , hiervoor kunt u elke standaard (hand)cirkelzaag of multitool gebruiken. Zaag de steenplaat eenvoudig vanaf de achterkant af met een hout- of kunststofzaagblad met middelgrote tanden.

Met en zonder voeg
Slate-Lite kan zowel zonder voeg als met voeg aan elkaar worden gelegd.

Werk hier zoals bij elke normale tegel en verlijm de steenfineer met een tegelkruis aan elkaar in de gewenste voegbreedte. Vul de voeg vervolgens op met een natuursteen voegpasta.
In de douche zelf raden wij aan om de douche met een voeg te leggen in plaats van tegen elkaar aan, om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Bescherming van steenoppervlakken

Om uw natuurstenen bekleding te beschermen en langdurig mooi te houden, raden we aan om een extra beschermingslaag aan te brengen met behulp van impregnering of verzegeling. Voor vochtige ruimtes bevelen we onze Slate-Lite Extreme Protection of de Slate-Lite Perlschutz aan. Zo blijft uw 100% natuurlijke steenvlak in topconditie.

Het beschermingsproduct wordt aangebracht vóór of na het lijmen van de steenplaten op het steenoppervlak.

Nadat de beschermingslaag is opgedroogd, zijn uw Slate-Lite steenfineer optimaal beschermd tegen vocht en water.

 

 

Steenfineer reinigen
Slate-Lite kan moeiteloos worden schoongemaakt met gangbare niet-agressieve schoonmaakmiddelen verkrijgbaar in de winkel. In de meeste gevallen zijn zelfs water en een pluisvrije doek of borstel voldoende om uw steenfineer weer stralend te maken. Als u uw buitenruimtes wilt reinigen, kunt u ook gebruik maken van een hogedrukreiniger, maar wees voorzichtig en houd rekening met de aanbevolen afstand door de fabrikant van het apparaat. Samen zorgen we ervoor dat uw Slate-Lite er altijd prachtig uitziet.

Boren in Slate-Lite

Op maat maken van Slate-Lite

Aanbrengen van Extreme Protection

× Hoe kan ik je helpen?