Verzenden en bezorgen van Slate Lite

Hoe wordt slateLite in en uitgepakt

Ons standaard formaat van 122 x 61 cm / 24 x 48 in wordt gestapeld naar u verzonden in een platte verzenddoos. Afhankelijk van het gekozen decor passen er maximaal 15 vellen in één pakket.
Grote formaten van 240 x 120 cm / 94,48 x 47,24 in en 260 x 120 cm / 102,36 x 47,24 in worden op een pallet of gewalst verzonden. Om dit te doen, verwarmen we het vel over het hele oppervlak en rollen het voorzichtig op. Er passen maximaal 2 grote formaten in één doos.

Open altijd alle verpakkingen zorgvuldig en zorg ervoor dat u geen krassen op het materiaal achterlaat. Controleer direct bij ontvangst van goederen of de hoeken van de pallet of doos beschadigd zijn en laat dit bevestigen door de vervoerder.

Let op: Laat gerolde grote formaten zich vanzelf langzaam ontrollen en plat liggen. Rol het materiaal niet te snel uit, want dit kan schade veroorzaken! Het toevoegen van warmte kan het uitrolproces versnellen.

Houd er rekening mee dat kleine steensplinters geen schade aan het materiaal vertegenwoordigen, maar eerder een kwaliteitskenmerk zijn voor het echte natuursteenoppervlak: ondanks kleine steensplinters in het pakket, is de Slate-Lite-plaat meestal volledig onbeschadigd en is het stenen oppervlak intact over het hele oppervlak!
Verder kunnen er lichte oppervlakkige krassen op het materiaal ontstaan; helaas is dit onvermijdelijk door opslag en transport. Dergelijke lichte krassen kunnen gemakkelijk worden weggeveegd met een pluisvrije doek en zijn ook geen schade aan het materiaal!

Alle gangbare transportroutes zijn geschikt: zee- en luchtvracht en koerierszendingen.

Omdat Slate-Lite erg licht is, kan het zonder problemen wereldwijd worden verzonden. Voor dringende zendingen is het zelfs aan te raden om het per koerier te verzenden.

Hoeveel kost verzending op pallets

Palletverzending is op basis van de dagelijkse prijs. We hebben hier geen vaste voorwaarden. Stuur voor vragen m.b.t. palletverzending naar  sales@a1-deco.com
 
26.07.2023

Wat kan ik doen als ik een verkeerd afleveradres heb ingevoerd bij het plaatsen van mijn bestelling

 
Als de goederen nog niet zijn verzonden, kunnen we vervolgens het afleveradres en de verzending naar het juiste adres wijzigen. Houd er echter rekening mee dat er extra kosten kunnen worden gemaakt als het afleveradres erg ver weg is (bijvoorbeeld in een ander land) van het oude, opgegeven afleveradres. Indien de goederen reeds verzonden zijn, is een latere wijziging van het afleveradres helaas niet mogelijk.
 
U heeft dan de mogelijkheid om de acceptatie te weigeren zodat wij het juiste afleveradres kunnen doorgeven aan de expediteur of koeriersdienst. Als alternatief kunt u de goederen op het adres in ontvangst nemen en ze zelf doorsturen naar het juiste afleveradres.
 
Neem in alle gevallen contact op met onze verkoopafdeling zodat u snel geholpen kunt worden: of mailen naar  sales@a1-deco.com
 
 
26.07.2023

Wat moet ik doen als mijn bestelling beschadigd aankomt

 
Als uw goederen beschadigd zijn aangekomen en deze schade al van buitenaf zichtbaar is, laat dit dan door de chauffeur erkennen.
 
Als het pakket externe schade vertoont en u niet zeker weet of er iets beschadigd is, laat dit dan ook door de chauffeur bevestigen.
 
Controleer daarna de goederen zorgvuldig op mogelijke gebreken of beschadigingen en neem dan onmiddellijk contact op met onze verkoopafdeling: sales@a1-deco.com 
 
Het is het beste om altijd fotos van de schade (materiaal en verpakking) bij te voegen. U heeft ook de mogelijkheid om pakketten/pallets te weigeren als er al schade zichtbaar is.
 
Als u de goederen toch wilt ontvangen, neem dan rechtstreeks contact met ons op zodat we nieuwe goederen naar u kunnen verzenden.
 
26.07.2023
× Hoe kan ik je helpen?